Ședința de consultare publică a Ghidului tânărului NEET

Menționăm că acest tip de eveniment este organizat în premieră de către A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE.

În data de 16 aprilie, echipa PRINCIPII SĂNĂTOASE a organizat ședința de consultare publică a Ghidului tânărului NEET, elaborat în cadrul proiectului „Serviciul inclusiv: #Educare pentru deprinderi de viață” cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suedia.

În cadrul ședinței a fost prezentată importanța și necesitatea acestui Ghid pentru grupul țintă precum și scopul acestui material informativ. S-a descris structura Ghidului și subiectele abordate: (1) cunoașterea de sine; (2) adolescența; (3) pubertatea la fete; (4) protecția feminină; (5) pubertatea la băieți; (6) igiena și importanța ei pentru sănătate; (7) igiena mintală și starea de liniște; (8) alimentația sănătoasă și activitatea fizică; (9) discuții despre sexualitate; (10) contracepția; (11) SIDA; (12) sifilis, gonoreea, tricomoniaza; (13) prevenirea și controlul bolilor sexual transmisibile; (14) primele 9 luni de viață; (15) graviditatea în siguranță; (16) maternitatea lipsită de riscuri; (17) nașterea; (18) dragostea și familia; (19) violența în familie; (20) neglijarea parentală; (21) ghidarea în carieră; (22) angajarea în câmpul muncii.

Totodată, au fost anunțate și puse în discuție propunerile și recomandările parvenite în scopul îmbunătățirii calității Ghidului (greșelile ortografice, de exprimare, utilizarea unor noțiuni, redactarea părții introductive a Ghidului, etc.). Toate recomandările au fost aprobate și urmează a fi luate în considerație la redactarea finală a Ghidului tânărului NEET.

La final, s-au adus sincere mulțumiri finanțatorilor, partenerilor și participanților în cadrul acestui eveniment. Toți participanții care au venit cu propuneri și recomandări în cadrul consultării publice vor obține câte un certificat de participare.

Sursa: https://civic.md/stiri/istorii-de-succes/62181-sedinta-de-consultare-publica-pentru-ghidul-tanarului-neet.html

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Comentariul Dvs.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s